Inschrijvingen secundair

Start je zoon of dochter volgend schooljaar in het eerste leerjaar van het Secundair Onderwijs ? Dit is een grote stap in zijn of haar onderwijsloopbaan waar we als CLB (Centrum voor Leerlingen Begeleiding) de nodige aandacht willen aan geven.

Sinds vorig jaar bundelen de 3 Brusselse CLB de krachten om info-sessies voor ouders te organiseren op verschillende locaties en tijdstippen in Brussel en de Rand. Ook het LOP (Lokaal Overleg Platform) is aanwezig om meer uitleg te geven over de inschrijvingsprocedure.
Deze infosessies vinden normaal plaats in het eerste trimester van het schooljaar. Dit jaar zijn echter deze op vraag van het LOP uitgesteld naar maart, omwille van onduidelijkheid over de geldende inschrijvingsprocedure door de nieuwe wetgeving ter zake. Uiteindelijk is er de week voor de Kerstvakantie een definitieve beslissing gevallen. 
De tijdslijn voor 1A die nu online staat op www.inschrijveninbrussel.be

Voor 1B zijn er vrije inschrijvingen vanaf 10 mei 2019.
Dit betekent dat de aanmeldingen al starten van 7 januari tot 1 februari en dat onze info-sessies na de aanmeldingsperiode zullen plaatsvinden. Tijdens deze infosessies zullen de veranderingen binnen de structuur en organisatie van het Secundair Onderwijs worden uitgelegd. U krijgt hier later nog een uitnodiging voor .
Indien u vragen hebt over de inschrijvingsprocedure kan u steeds terecht bij uw CLB en op de website www.inschrijveninbrussel.be